La Botera està emplaçada a Batea, una de les localitats de la comarca de la Terra Alta amb tradició vitivinícola més arrelada, i que no només ha mantingut sinó que ha augmentat considerablement en els darrers anys.
La seva constitució data de l’any 1986, i va néixer amb la vocació de transformar i comercialitzar el fruït produït pels seus socis, tots ells pagesos, que viuen en primera persona el món de la vinya i del vi.
Als seus inicis només comercialitzava vins a dojo i engarrafats, però actualment ofereix vins joves blancs, negres i criances de gran qualitat, amb les característiques i la diferenciació que els imprimeix la Denominació d’Origen Terra Alta.

Vila-Closa

El seu poble, Batea, encara conserva restes de la muralla que l'envolta, es una "vila-closa", poble encerclat. Això dona el nom a aquests vins.

Aquestes vinyes tenen entre 15-30 anys, estan conreades en forma de vas, de manera que tots els treballs de recol·lecció i de poda es fan manualment.

 

Vila-Closa blanc jove

varietats: 100% Garnatxa blanca
Nota de l'enòleg: De color groc pàl·lid amb reflexos grisos, molt brillant. En nas aromes varietals fins i delicats però profunds (d’aranja, albercoc, flors blanques i ametlla tendra). En nas bon equilibri i molta frescor. En boca llarg recorregut, franc i evocador amb

entramat de fruita blanca i cítrics, rodó, carnós i fresc. És molt net, amb tocs d’herbes locals i una acidesa de luxe. Final de boca profund i amb bona persistència.

Analítica: 13,5% vol. 

 Medalla de plata al "Concours Mondial de Bruxelles" 2015

 
 

Vila-Closa rubor jove

varietats:
100% Garnatxa negra
Nota de l'enòleg:
Vi amb atractiu color cirera amb rivets violacis, viu, net i brillant. Aroma de fruita vermella dolça com la síndria combinat amb aromes florals. Entrada fresca en boca,un vi ben equilibrat amb la seva untuositat. Ens invita a prendre’n una altra copa. 

Analítica: 13,5% vol.

Vila-Closa negre jove

varietats:  100% Garnatxa negra     3 mesos en botes de roure.

Nota de l'enòleg: Dens color violaci, brillant i fluid en copa, mostra un ampli ventall aromàtic caracteritzar per aromes a fruites del bosc amb tocs de farigola. En boca ofereix un llarg recorregut elegant, mineral amb fruites del bosc,balsàmics i notes de cacau. Tanins suaus,frescos i agradables. Llarg en post gust. Un vi per gaudir. 

Analítica: 13,5% vol.

Mudèfer 

varietats: 

40% Garnatxa negra, 40% Carinyena, 10% Syrah i 10% Merlot

criança de 12 mesos en botes de roure.

"Mudéfer" és un vi de vinyes velles de més de 40 anys amb producció bastant escassa.

Nota de l'enòleg:
El vi té una superfície brillant i nítidad 'un intens color vermell robí. És un vi que es recomana decantar o tenir mitja hora obert abans de consumir, per poder expressar la seva màxima intensitat aromàtica. Té gran varietat de matisos delicats, tocs de fruits torrats i fumats sobre un fons de fruita vermella molt madura gairebé confitada.En boca és ampli i generós, que s'expandeixen tota la cavitat bucal sense dificultat, donant sensació d'un vi vellutat. Malgrat la seva profunditat té una frescor trobada en nas amb fruits vermells, serà un factor determinant ja que ens equilibra l'elevada graduació i ens convida a tornar a beure.

Analítica: 14% vol.

Vila-Closa Chardonnay 

varietats:  100% Chardonnay 

fermentació i criança de 7 mesos en botes de roure.

nota de l'enòleg:
Color groc palla pàl·lid, net i brillant. En nas trobem una bona complexitat d’aromes penetrants de fruites tropicals i tocs d’espècies dolces de la criança en bota. En boca és dens i untuós. Té un ampli desenvolupament i una acidesa fresca que evoluciona cap a un final extraordinàriament llarg i equilibrat, en què reapareix la fruita i els fins matisos de torrat.
Analítica: 13,5% vol.

L'Arnot

"L'Arnot" fa referència al seu caràcter tradicional a l'hora d'elaborar els vins. Aquests encara es fermenten en "trulls", dipòsits subterranis, totalment equipats per a la fermentació. Per a fer els remuntatges fan servir "arnots" i d'aquí ve el nom d'aquests vins.


L'Arnot blanc jove

Varietats:  

50% Garnatxa blanca i  50% Macabeu
Nota de l'enòleg:
Color groc pàl·lid, amb reflexos grisos i brillants, la llàgrima és fina. Destaca per la seva intensitat aromàtica de fruites crítiques i blanques com la pera. Mostra un magnífic equilibri i bona frescor en nas. En boca és fresc i saborós. S’aprecia un bon equilibri nas-boca, un pas que recorre tot el paladar i el fa fàcil de beure.

Analítica: 13% vol.   

L'Arnot rosat jove

Varietats:  

100% Syrah
Nota de l'enòleg:
Vi amb un atractiu color cirera amb rivets ataronjats. Aroma molt intens de fruita madura vermella. En boca, bon equilibri entre acidesa i untuositat, ens torna a sortir amb la mateixa força la fruita vermella. Un vi rosat llaminer que convida a tornar a degustar.

Analítica: 13% vol.  

L'Arnot negre jove
Varietats:  50% Garnatxa negra i 50% Syrah
Nota de l'enòleg: Color violeta, brillant i fluid en copa.  Aromes dolçes de fruita negra madura. Bona estructura i textura en boca. En boca notes persistents de fruites negres. Tanins madurs. Bon pas en boca i molt llaminer.
Analítica: 13,5% vol.  


Si vol les nostres tarifes posis en contacte amb nosaltres per correu electrònic, per telèfon o via whatsapp i li farem arribar molt amablement.